← Terug naar nieuws


OptiGroup neemt Scholte Medical in Nederland over


OptiGroup heeft 100% van de aandelen van Scholte Medical BV in Nederland overgenomen. Scholte Medical, met een omzet van circa EUR 16,5 miljoen, is een Nederlandse full-service distributeur van hoogwaardige medische apparatuur en benodigdheden. Het overgenomen bedrijf zal deel gaan uitmaken van OptiGroup’s Hygos business area en zal blijven opereren onder de huidige merknamen Daxtrio en Mediost. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Door de overname zal OptiGroup haar Benelux positie in medische benodigdheden voor de professionele gezondheidszorg verder versterken.

“Wij zijn verheugd Scholte Medical te verwelkomen bij OptiGroup. Het bedrijf past goed in onze strategische intentie om verder te groeien in het segment medische benodigdheden, dat na de fusie met Hygos een van onze kerngebieden is voor verdere Europese expansie”. Sören Gaardboe, President en CEO van OptiGroup.

“Dit is een spannende stap voor de Hygos business area. We zijn erg trots op wat we tot nu toe hebben bereikt in de Benelux, altijd geleid door ons ondernemerschap en dicht bij onze klanten staan”. Alex de Graaf, Senior Vice President BA Hygos.

“De interesse in de markt voor mijn bedrijf was enorm en het was voor mij belangrijk om de juiste eigenaar te vinden voor het team en de toekomst van het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat Scholte Medical en OptiGroup’s bestaande distributiebedrijven van medische benodigdheden goed bij elkaar passen en gezamenlijk een groot groeipotentieel hebben”. Ruben Scholte, CEO en voormalig eigenaar van Scholte Medical.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sören Gaardboe, President en CEO, OptiGroup, soren.gaardboe@optigroup.com
Alex de Graaf, Senior Vice President Hygos, OptiGroup, a.degraaf@hygos.nl
Stefan Sikander, Directeur Corporate Communicatie, OptiGroup, stefan.sikander@optigroup.com 
Contact

Meer weten?
Neem contact op met ons.