← Terug naar nieuws


FSN Capital voltooit overname OptiGroup en Hygos


FSN Capital VI heeft de eerder aangekondigde overname van OptiGroup en het Nederlandse Hygos afgerond. FSN Capital VI wordt de grootste aandeelhouder en krijgt volledige zeggenschap over de gecombineerde Group. De transactie werd afgerond na goedkeuring van de mededingings-autoriteiten. De partijen zijn overeengekomen geen details over de transactie bekend te maken.

OptiGroup en Hygos vullen elkaar aan op geografisch gebied en wat betreft hun aantrekkelijke en uitgebreid productaanbod voor B2B-klanten in heel Europa. De gecombineerde Group, met een omzet van €1,3 miljard, zal opereren onder de naam OptiGroup, waarbinnen Hygos als vierde en separate divisie zal worden opgenomen.
Het strategische doel van OptiGroup is, om met de steun van FSN Capital, organische groei en overnames te blijven stimuleren en tegelijkertijd duurzaamheid in de sector te bevorderen.

Neem voor verdere informatie contact op met:
Alex de Graaf, CEO, Hygos, a.degraaf@hygos.nl

Over OptiGroup
Over OptiGroup; OptiGroup is een toonaangevende Europese distributiegroep die op maat gemaakte toeleveringsoplossingen biedt aan B2B-klanten. De bedrijven van OptiGroup zijn gespecialiseerd in het leveren van producten en diensten aan klanten, voornamelijk binnen schoonmaak & facility management, horeca, gezondheidszorg, productie-industrieën en de grafische sector, die de activiteiten stroomlijnen en een succesvoller bedrijf bevorderen.

Over Hygos
Over Hygos; Hygos is een toonaangevende leverancier in de Benelux van hygiëneproducten, medische disposables, beschermingsmiddelen, verpakkingsmaterialen met daarbij aanvullende service en diensten voor een breed scala van marktsegmenten, verdeeld over 14 vestigingen. De groep begon als Cemex Trescon en voltooide in de afgelopen jaren meerdere add-on-acquisities.

Over FSN Capital
FSN Capital Partners , opgericht in 1999, is een toonaangevende Noord-Europese participatiemaatschappij en beleggingsadviseur van FSN Capital Funds, met €4 miljard onder beheer. FSN Capital Funds doet investeringen in op groei gerichte Noord-Europese bedrijven, ter ondersteuning van verdere groei en om bedrijven te transformeren in meer duurzame, concurrerende, internationale en winstgevende entiteiten.

Download NL persbericht 
Contact

Meer weten?
Neem contact op met ons.