← Terug naar nieuws


Even voorstellen: Natalis ‘Gezinsuitbreiding’ Hygos met kraampakketspecialist


Natalis werd in 1992 opgericht door Hans Weerwag met de introductie van het eerste kraampakket in de Nederlandse markt. In 2016 nam zoon Pascal de leiding overHet familiebedrijf uit Almere levert maatwerk kraampakketten aan onder andere zorgverzekeraars, verloskundige praktijken en online drogisterijen. Sinds september 2021 is Natalis onderdeel van Hygos, waarmee we ons specialistische aanbod voor de zorg rondom zwangerschap, geboorte en kraambed verder uitbreiden.

Een kraampakket bevat producten die een vrouw nodig heeft rondom de bevalling. Of zij nu thuis bevalt of in het ziekenhuis. In principe bevat het kraampakket alle producten voor een thuisbevalling die de verloskundige nodig heeft. Daarnaast bevat het kraampakket producten voor de periode rondom de bevalling, zoals een matrasbeschermer, kraam/nachtverband en inlegverband. De activiteiten van Natalis in deze nichemarkt zijn door de jaren heen flink uitgebreid. Naast maatwerk kraampakketten levert het bedrijf ook losse (zorg)producten voor de periode rondom de bevalling, zoals baby verzorgingsproducten, ecologische schoonmaakmiddelen, luiers en zwangerschapslingerie.

Maatwerk en loyaliteitenacties

“We kunnen alles volledig op maat maken,” vertelt Pascal. “We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van private label artikelen en loyaliteitenacties. We bedenken daarnaast voortdurend nieuwe concepten om de bijzondere gebeurtenis van de geboorte nóg mooier te maken. Van een knuffel in je eigen huisstijl of een maatwerk folder tot een eigen lijn verzorgingsproducten. We maken het allemaal. Daarnaast verzorgen we voor veel klanten ook het complete fulfilmentproces.”

Vernieuwend

Natalis is een bekend en vertrouwd Nederlands merk. “We hebben ons de afgelopen jaren bewezen als het gaat om kwaliteit,” stelt Pascal. “Maar dat komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. We werken continu aan verbetering en vernieuwing. We zitten bijvoorbeeld zelf aan tafel met de fabrikant om samen de beste belijning voor een damesverband te bepalen. Binnenkort komen we met een upgrade van onze onderleggers. Verder volgen we altijd de trends en ontwikkelingen. Zo introduceerden we 1,5 jaar geleden een duurzaam kraampakket en zoeken we de samenwerking met bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid en de verkoop van duurzame artikelen.”

Nieuwe mogelijkheden

Pascal ziet de toetreding tot de Hygos Group als een mooie kans om de activiteiten van Natalis nog breder uit te dragen. “We leveren nu bijvoorbeeld nog niet direct aan de ziekenhuizen, maar ik weet zeker dat we hier met onze kennis en ervaring een meerwaarde kunnen bieden. Aan de andere kant vormen onze producten en specialistische kennis een mooie aanvulling op het huidige aanbod van de groep. En dit werkt natuurlijk twee kanten op. Hygos vertegenwoordigt een groot aantal mooie merken, die op productniveau zeker interessant kunnen zijn voor onze afnemers. Daarbij kunnen we als gezamenlijke inkoopcombinatie ook scherpere prijzen aanbieden. Zo houden we onze mooie zorgoplossingen bereikbaar en betaalbaar.” 
Contact

Meer weten?
Neem contact op met ons.