← Terug naar nieuws


Even voorstellen: MedicaMarkt. De nummer 1 webshop voor medische hulpmiddelen


MedicaMarkt is sinds oktober 2021 onderdeel van Hygos. De webshop begon in 2012 met de verkoop van hypoallergene medische handschoenen. Inmiddels vind je op de website meer dan 7.000 medische hulpmiddelen, variërend van persoonlijke beschermingsmiddelen en EHBO-materialen tot luchtreinigingsoplossingen. De webshop van MedicaMarkt won de afgelopen jaren meerdere Awards. Zo werd MedicaMarkt dit jaar door Global Health & Pharma (GHP) uitgeroepen tot de ‘Best Residential Homecare Products Supplier’ van West-Europa. Naast de webwinkel MedicaMarkt zijn MedNL en Hechtdraadwinkel ook webwinkels van MedicaMarkt en dus onderdeel van Hygos geworden. Samen met MedicaMarkt gaan we onze online activiteiten de komende jaren verder uitbreiden, zodat jij in de toekomst profiteert van nog meer bestelgemak.

 

De groei van MedicaMarkt is volgens oprichter Frank van der Feltz in eerste plaats ontstaan door de aanvragen vanuit de klant: “Van het één komt het ander. De tandartspraktijk wil naast hypoallergene handschoenen ook desinfectiemateriaal, handdoekjes en zo verder. Natuurlijk willen wij klanten zoveel mogelijk helpen met een one-stop-shop aanbod. In de tweede plaats bewegen we mee met opkomende markten, zoals de ouderenzorg. De vergrijzing neemt toe en daarmee ook de behoefte aan medische hulpmiddelen. Inmiddels bestaat ons aanbod voor de ouderenzorg uit ruim 2.400 artikelen. Denk hierbij aan mobiliteitsoplossingen, incontinentiemateriaal, keukenhulpmiddelen en slaapoplossingen.”

 

Bijzondere producten

Verder vind je in de webshop van MedicaMarkt ook verschillende exclusieve en minder bekende producten. Frank licht toe: “Producenten uit binnen- en buitenland weten ons vaak te vinden als het gaat om de introductie van hun nieuwe producten en het helpen bouwen van online bekendheid. Mede vanwege ons hoge servicelevel en goede online vindbaarheid kloppen ze dan bij ons aan. We staan achter de producten die we verkopen en verdiepen ons in de materie, waardoor we de afgelopen jaren veel specialistische kennis hebben opgebouwd. Klanten zijn hierdoor verzekerd van het beste productadvies.” Als voorbeeld noemt Frank anti-geur neusdopjes, mondkapjes met easy-breathing technologie en luchtdesinfectie-oplossingen. Deze laatste twee zijn sinds de uitbraak van Corona relevanter dan ooit.

 

Fijne partner

Net zoals dat veel producenten vertrouwen op MedicaMarkt als verkooppartner, zo hebben ook klanten veel vertrouwen in het bedrijf. “Het feit dat verschillende instellingen steeds meer van hun inkoop partijen vrijwel hun complete inkoop aan ons toevertrouwen zegt denk ik genoeg,” aldus een trotse Frank. “We halen echt alles uit de kast om iemand tevreden te stellen: we beschouwen iedere klant als onze ambassadeur, zowel zakelijk als particulier. We kijken uit naar de samenwerking met onze zusterbedrijven, zodat we elkaar op verschillende terreinen kunnen versterken in het belang van onze afnemers.” 
Contact

Meer weten?
Neem contact op met ons.