← Terug naar nieuws


Even voorstellen: EmdaMed & EmdaPlast


“Samen spelen we efficiënt in op de toenemende vraag naar totaalconcepten”

EmdaMed is een succesvolle leverancier van producten in de gezondheidszorg. Het bedrijf is in 1984 opgericht en staat sinds 2006 onder leiding van de familie Elzerman. EmdaMed heeft zich ontwikkeld tot een professionele partner op het gebied van hygiëne en infectiepreventie en staat vooral bekend om de exclusieve merken en hoogwaardige eigen label producten. De meeste producten worden gebruikt in de operatiekamers, intensieve zorg en poliklinieken en dagbehandeling. Sinds 2016 is ook EmdaPlast onderdeel van het bedrijf. EmdaPlast is in Nederland de exclusieve distributeur van een uitgebreid programma producten en instrumentarium voor de plastische chirurgie. Denk aan borstimplantaten, liposuctie- en lipofilling benodigdheden en compressiekleding.

 

Eigen label producten

“We helpen onze afnemers met de ontwikkeling van actuele en innovatieve concepten en producten”, vertelt CCO Vincent Elzerman. “We hebben de kennis en ervaring in huis om producten onder eigen label te produceren. Doordat we nauw bij de ontwikkeling en productie betrokken zijn, zien we strikt toe op de kwaliteit. Dat is voor onze klanten de garantie voor een hoogwaardig product dat bovendien voldoet aan de actuele regels (ISO 13485), onder andere op basis van de MDR richtlijnen. Er komt ontzettend veel kijken bij een eigen label op het gebied van dossiervorming en documentatie. De regels voor medische hulpmiddelen worden steeds strenger. We zijn hier als bedrijf heel ver in en hebben als relatief kleine speler op dit gebied een unieke positie. Hierdoor kunnen we onze klanten optimaal ondersteunen en adviseren.”

 

Totaalconcepten

Volgens Vincent neemt de vraag naar totaalconcepten de laatste jaren toe. Daarbij zet ook de schaalvergroting in de branche door. “We zochten naar een partner waarmee we onze klanten een compleet facilitair pakket kunnen bieden. We hebben gesprekken gevoerd met verschillende partijen en de keuze voor Hygos was snel gemaakt. Dit voelde meteen goed. Als familiebedrijf handelen we niet alleen op basis van ratio, maar ook op gevoel. Dat vinden we zeker naar onze medewerkers toe erg belangrijk. Hoe vaak hoor je niet dat er bij overnames gesaneerd wordt? Dat is bij ons zeker niet het geval. We hebben de afgelopen jaren samen met onze medewerkers een ontzettend mooi bedrijf opgebouwd. Die koers zetten we voort, maar dan met een nog grotere ‘familie’. Het streven is om voor iedereen een boeiende onderneming te blijven, waar werkplezier, collegialiteit en succes voorop staan. Door de samenwerking met de andere bedrijven in de Hygos groep, kunnen we onze concepten verder uitbreiden, profiteren we van een efficiëntere marktbewerking en ontstaan er mogelijkheden in andere markten. De producten van de verschillende bedrijven sluiten mooi op elkaar aan. Verder liggen er mooie kansen op het gebied van inkoop, procesefficiëntie en logistiek. Dit laatstgenoemde is ook in het kader van verduurzaming een mooie stap vooruit.” 
Contact

Meer weten?
Neem contact op met ons.